Priredba
2013. godina
 
2012. godina
 
2011. godina
 
2010. godina
 
2009. godina
 
 

.......................................................

  Zrinski Topolovac
 
 
 

.......................................................

  Multimedija
 

.......................................................

  Impressum
Napomene
 
Kontakti
 

.......................................................

Forum
  Podržavaju nas:
30.08.2010.
O priredbi - Uvodna riječ
.........................................................................................................................................................................................................................

 

Dobro došli na službene stranice
kulturno-turističke priredbe
"Dani Zrinskih u Zrinskom Topolovcu"

Poštovani prijatelji!

     U hrvatskom je narodu toliko puta dokazana tradicija otpora u stoljetnoj borbi za opstanak na svojim prostorima. Od najranijih vremena do Krbavskoga polja, Uskoka, Matice hrvatske, žrtava komunističkog poratnog totalitarizma, Hrvatskog proljeća, Domovinskog rata. Stoga, u svakom dijelu domovine treba stvoriti prostor za očitovanje ponosa koji je izgrađen na toj hrvatskoj tradiciji.

     Upravo ovdje na Bilogori, u Zrinskom Topolovcu, stvaramo taj prostor. Želimo očitovati ponos na ime koje nosi naše mjesto – Zrinski, ponos na tu hrvatsku velikašku obitelj koja je tijekom srednjeg vijeka pa do kraja 17. stoljeća značajno utjecala na politički, kulturni i društveni život u Hrvatskoj. No, prije svega, Zrinski su za čitavu Evropu bili štit i predziđe kršćanstva pred najezdom Osmanlijskog carstva. Sačuvaše nam ove prostore. Želja nam je obnoviti i produbiti dosadašnja znanja o njima, te znanstvenopopularno podučiti mlade i ostale naraštaje našega kraja i šire.

      Kulturno-turistička priredba pod nazivom "Dani Zrinskih u Zrinskom Topolovcu" se, doduše, zasniva na prošlosti ali želi biti u službi socijalnog i gospodarskog oporavka ovog našeg danas slabije razvijenog područja Republike Hrvatske.

     Budite nam dragi gost na našim stranicama koje žele biti interaktivne. Trudit ćemo se izazvati Vas na promišljanje, stvaranje i doprinos u zalaganju za opće dobro ovog kraja i ljudi. Zrinski Topolovac je najmanja općina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ali baš zato može biti primjer uspješnog razvoja i biser u turističkoj ponudi županije. Otkrijte ga!

Organizatori


Na ovome mjestu, u vrijeme
najvećih navala Osmanlijskoga Carstva na kršćanski svijet,
stajaše utvrda Hrvata
koja je izdržala sve kušnje.
Hvala budi Bogu
za takvu milost!